Teameijzenga Logo

Spinning

Spinning is meer dan alleen een stukje fietsen op een spinningbike. Het is een sport waarbij het draait om conditie opbouwen en vet verbranden. De beste manier om gewicht te verliezen is door veel calorieën te verbranden. Spinning is bedacht door oud wielrenner Johnny Goldberg . Met spinning kan je tussen de 600 en 800 calorieën verbranden. Vooral overtollig vet rond de buik, benen en billen wordt verbrand met deze sport. Het is een pittige training, waarbij doorzettingsvermogen belangrijk is om een les vol te kunnen houden. Als je eenmaal begint, dan is het lastig om met deze sport te stoppen.

De voordelen van Spinning
Spinning draagt bij aan het vergroten van de longinhoud. Je verbrand veel calorieën met slechts één training. Vanwege afwisselende ritmes train je eenvoudig je conditie en spieren. Spinning is een effectieve sport voor het verbranden van vet. Je volgt een work-out op je eigen tempo, waardoor beginners en gevorderden samen de les kunnen volgen. Spinning is een sport waarbij je snel zichtbare resultaten kan boeken. De trainingen zijn sfeervol onder begeleiding van gezellige muziek. Je spinning instructeur motiveert je om tot het maximale van je kunnen te gaan.

Spinning lessen bij Team Eijzenga
Als je voor het eerst een training volgt is het slim om naar de introductieles te gaan. De trainer geeft uitleg over het instellen van de juiste weerstand. Gevorderden fietsen met een hogere weerstand. De weerstand wordt aangepast aan je uithoudingsvermogen, waardoor elke deelnemer op zijn eigen niveau mee kan doen. Je kan bepalen wat jouw uithoudingsvermogen is met de hulp van de hartslagmeter. Tijdens de introducties legt de instructeur uit hoe je de hartslagmeter het beste kan gebruiken. Na de introducties kan je aan verschillende lessen meedoen.

Verschillende soorten lessen
Interval les Dit is een pittige training met veel afwisseling in snelheden.
Endurance les Deze les is vooral bedoeld voor sporters die vet willen verbranden.
Strength les Bij deze les train je vooral je uithoudingsvermogen en conditie. Je bent tijdens de les constant een berg aan het beklimmen.

Spinning tips
Als je voor het eerst een les volgt is het handig om voorbereid te zijn met een aantal tips. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

– Probeer twee keer per week een spinning les te volgen.
– Neem altijd een handdoek mee om zweet af te vegen.
– Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt voor tijdens de training. Het zweet dat je verliest moet weer aangevuld worden met extra vocht. Vrijwel iedere spinningbike beschikt over een bidonhouder.
– Doe voordat je begint met een training altijd rek en strekoefeningen om je spieren klaar te maken.
– Krijg je tijdens de training last van duizelingen? Verlaag je snelheid tot je hartslag weer rustiger is en je ademhaling op een normaal niveau is

Spinning kleding
Welke kleding kan je het beste aantrekken?

– Mouwloos fietsshirt, met eventueel een onder shirt
– Spinning broek zonder bibs (bretels)
– MTB schoenen / spinning schoenen met SPD schoenplaatjes.