Teameijzenga Logo

Fitness

Waarom is bewegen belangrijk?
Bewegen is essentieel voor de gezondheid. Bij voldoende inspanning komt het gelukshormoon endorfine vrij. Je voelt je gelukkiger, zit beter in jouw vel en voel je fit. Ondanks dit grote voordeel, trekt het niet iedereen over de streep. Soms wordt naar de sportschool gaan ervaren als een grote stap. Team Eijzenga helpt je graag om deze stap kleiner te maken. We zeggen niet voor niets ‘ons moeilijkste apparaat is de drempel’ wij geloven hier ook in.

Wij begrijpen dat de reden om te gaan fitnessen van persoon tot persoon heel verschillend is. De één wil afvallen, de ander werken aan zijn conditie, de volgende meer spierkracht krijgen en ga zo maar door. Een veelgehoorde kreet ‘ik weet toch niet wat voor oefeningen ik moet doen’. Bij Team Eijzenga  willen wij je dan ook graag helpen bij bepalen van een realistisch doel en met het opstellen van een beweegplan op maat. Zo heb je houvast om een sportritme op te bouwen.

Je kan bij Team Eijzenga uit veel mogelijkheden kiezen. Hieronder volgt een greep uit ons aanbod:

40+ FITNESS
Het kan zijn dat je enige jaren niet hebt gesport door drukke werkzaamheden, maar je wilt de draad wel weer oppakken. Je weet alleen niet welke sport je moet kiezen, maar je wilt in ieder geval iets in groepsverband doen. Dan is 40+ fitness misschien iets voor jou. Iedere week een ander programma, waarbij je op een rustige sportieve manier aan je conditie werkt op een plezierige manier samen met andere 40 plussers.

MAMA FITNESS
Stel je bent een (jonge) moeder, en je hebt ook nog een baan, dan betekent dit dat je eigenlijk een dubbele baan hebt. Na een drukke dag kom je thuis, je moet nog eten koken, de kinderen op bed brengen, en daarna plof je vermoeid in jet stoel neer, kijkend naar de televisie of een Netflix serie. Je hebt eigenlijk niet meer de puf om die sporten te beoefenen, die je vroeger zo graag deed als jong volwassene in groepsverband. Dan is er nu MAMA FITNESS. Wekelijks je conditie op peil brengen en houden met collega moeders. Gezellig en sportief.

FITNESS VOOR KRASSE KNARREN
Ook de mannen van middelbare leeftijd hebben het vaak druk. Geen tijd en geen zin meer om te sporten. Tot je voorzichtig op je beginnende buikje wordt gewezen. Tijd om weer wat te gaan doen, want ijdelheid siert de man. Daarom is er nu wekelijks een gevarieerd aanbod aan sport bij team Eijzenga, speciaal voor deze krasse knarren.

CARDIOFITNESS
Cardiofitness is een trainingsvorm waarbij de conditie verbeterd kan worden en waarbij je calorieën kunt verbranden. In tegenstelling tot krachttraining of de andere explosieve varianten van fitness, wordt er bij cardiotraining een langere sessie afgewerkt en spreekt men ook vaak van duursport. De apparaten waarop je deze vorm van training afwerkt zijn de loopband, fiets, stepmachine of crosstrainer. Ook het roeien is een goed voorbeeld van cardiotraining.

Het voordeel van het doen van cardiofitness is dat het vrij toegankelijk is en is daarom voor een brede doelgroep geschikt. Zowel jonge mensen als mensen van oudere leeftijd kunnen aan cardiotraining deelnemen. Het doen van cardiotraining verbetert je conditie, hartslag en ademhaling. Daarbij kan het bijdragen aan een hogere verbranding van calorieën waardoor je kunt afvallen.