Teameijzenga Logo

Yin yoga & Hatha yoga

Elke week kun je nu bij ons terecht voor Yin Yoga. Maar wat is dit precies? Yin Yoga is een meditatieve, langzame yogavorm waarbij je de houdingen langere tijd vasthoudt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel, gewrichten en zelfs de botten. Door langere tijd in een pose te blijven zal het dieper gelegen fascia loskomen en zal je merken dat er meer ruimte ontstaat. Yin yoga is voor elk niveau.

Hatha yoga

Dit is de klassieke manier van yoga. Deze vorm is dan ook al duizenden jaren oud. Alle andere vormen zijn uit deze vorm voortgekomen. De les is als volgt gestructureerd korte meditatie, ademhalingsoefeningen, warming up, asana’s (houdingen) waarbij je de 7 chakra’s afgaat, De houdingen hou je tussen de 15 seconden en 1 minuut vast, hierbij maak je je spieren flexibeler, sterker, langer en zal je beter balans kunnen houden, voor en na de houdingen is er tijd voor ontspanning. Vervolgens sluiten we af met een ontspanningsoefening. Door deze structuur zal je weer balans terugkrijgen in je lichaam en geest

  • Eet minimaal 1,5 uur van tevoren niets. Mocht het nodig zijn eet dan iets lichts, zoals een appel.
  • op locatie zijn matjes aanwezig. Voor de hygiëne is het handig om een handdoek mee te nemen om die hier over heen te leggen.