Teameijzenga Logo

Kettlebell training

Kettlebell training is geen hype, maar een wetenschappelijk onderbouwde training waarvan bewezen is dat het de kracht, snelheid, coördinatie en core stability (stabiliteit van de rompspieren) verbetert. Wat deze trainingsvorm zo aantrekkelijk maakt is de hoeveelheid spieren die je tegelijkertijd traint. Dit maakt het een efficiënte methode voor een effectieve workout. Afhankelijk van je lichaamsgewicht verbrand je ongeveer in dertig minuten al snel 400 calorieën.

Wat heb je precies nodig om te beginnen met kettlebell training?
Weinig! Het belangrijkste is een verlangen om een strakker, sterker en fitter lichaam te ontwikkelen … en natuurlijk een kettlebell! Toch is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je je vol goede moed stort op kettlebell training. Dit zijn de belangrijkste:

 • Blessurevrij zijn
  Kettlebell training is intensief en zal in het begin wat onwennig aanvoelen… zeker als je nog nooit met gewichten hebt getraind. Door zijn unieke vorm en de verdeling van het gewicht zal het even wennen zijn aan de manier waarop de kettlebell je spieren belast.
 • Sportkleding
  Dit spreekt natuurlijk voor zich. Net als bij iedere andere sport maakt het dragen van de juiste kleding een groot verschil. Voor kettlebell training is dit kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen, zoals een trainingsbroek/korte broek en een T-shirt.
 • Een geschikte kettlebell
  Natuurlijk is het allerbelangrijkste om te beginnen met kettlebell training de kettlebell zelf. Kettlebells komen echter in diverse verschillende gewichten, soorten en maten. Het is dan ook erg belangrijk om er eentje te kiezen die licht genoeg is om er veilig mee overweg te kunnen maar tegelijkertijd zwaar genoeg om je training uitdagend te maken. Team Eijzenga heeft voldoende kettlebells waarmee we eerst kunnen gaan trainen.
  Je ziet soms mensen zwaaien met een 2 kg kettlebell. Een kettelbell moet weerstand bieden wil de training effectief zijn. Het kiezen van het juiste gewicht is dus bepalend voor hoe snel jij resultaten zult zien.